Philip Nitschke - Voorvechter van zelfgekozen levenseinde
Vk 2023 - 07 - 29
Ga dat maar éérst lezen!

Ik citeer:

Aanvankelijk gaf u alleen informatie aan terminaal zieke mensen. Vervolgens publiceert u een boek dat vrij toegankelijk is. Waardoor zijn uw grenzen opgerekt?

Nitschke: ‘Mijn kijk op de dood is voorgoed veranderd door Lisette, een Franse hoogleraar van 77. Na een workshop vertelde ze me dat ze over vier jaar dood wilde zijn, vóór haar tachtigste. Ze was niet depressief, maar ze had er genoeg van. Ze had pillen verzameld en wilde weten of de dosis hoog genoeg was. Ik wimpelde haar af, maar ze bleef terugkomen. Op een dag riep ik: mens, je bent niet eens zíék, ga een cruise maken ofzo. Toen viel ze hard tegen me uit. Ze zei: ‘Bemoei je met je eigen zaken, dokter. Dit heeft niets met jou te maken. Jij loopt hier maar te beslissen wie jouw informatie krijgt, en wie niet, maar wat geeft jou dat recht? Wie denk jij dat je bent?’’


In VK 2023-08-19 zegt Adriaan van Dis:
"Ik heb ergens een slaapmiddel voor paarden weten te bemachtigen. Als je het als mens inneemt word je niet meer wakker. Het is veboden om te hebben, dus ik heb het niet maar ik heb het wel."

Het is toch dieptriest dat hij niet via zijn huisarts euthanasie kan regelen?     Reageren